Πορεία αλληλεγγύης στη 12χρόνη | Παρασκευή 7/4 Υπ.Εργασίας στις 18:00


Τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε τις διαρκείς εξελίξεις γύρω από την υπόθεση trafficking της 12χρονης στα Σεπόλια, τόσο σε μορφή ”αποκαλύψεων” σχετικά με τη διασύνδεση της με το κύκλωμα της Ηλιούπολης, μέσω της έμμεσης εμπλοκής και των δύο, αλλά και πληθώρας άλλων, στην υπόθεση της Greek Mafia, όσο και γύρω από τη συνεχόμενη παρενόχληση / εκφοβισμό του 12χρονου κοριτσιού και του κοντινού της περίγυρου, με κάθε μέσο και τρόπο.

Έχει να κάνει ίσως με την πιο άμεση έκφανση της διαχρονικής και διαιωνιζόμενης σχέσης κράτους-παρακράτους στο βωμό του κεφαλαίου και της αναπαραγωγής του. Πρόκειται για οργανωμένα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων, δραστηριότητα που ξεκίνησε να αποτελεί δομικό κομμάτι της οικονομίας(ροής κεφαλαίου) στην Ελλάδα, από ’90, με τις βαλκανικές και ασιατικές μεταναστευτικές ροές, ενώ εκτινάχθηκε το 2004 προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση για πληρωτέο σεξ , λόγω των ολυμπιακών αγώνων. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα, δηλαδή, αφομοιώθηκε πλήρως από το ελληνικό κράτος όταν έγινε σαφής η αποδοτικότητά της σε επίπεδο κέρδους πατώντας φυσικά στην βαθιά πατριαρχική δόμηση της ελληνικής κοινωνίας. Η αρχική δομή αφορούσε στην σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών που προέρχονταν από μεταναστευτικές ροές, ενώ στην πορεία, στα πλαίσια αναδιάρθρωσης του εν λόγω κεφαλαίου, εξαπλώθηκε μέσα από την έκδοση ανηλίκων και ντόπιων σωμάτων από τα πιο υποτιμημένα κοινωνικά/οικονομικά στρώματα.

Η υπόθεση της Greek Mafia αφορά ένα κύκλωμα προστασίας που περιλαμβάνει όλα τα ονόματα της εγχώριας μαφίας· μπάτσους, δικηγόρους, στρατηγούς και υψηλόβαθμα μέλη της ΕΛ.ΑΣ. Το κύκλωμα αποκόμιζε, ή μάλλον αποκομίζει, τεράστια χρηματικά ποσά μέσω της προστασίας σε παράνομα καζίνο, λέσχες, οίκους ανοχής και νυχτερινών καταστημάτων καθώς και συγκάλυψη κυκλωμάτων trafficking και άλλων εγκληματικών ενεργειών στην Αθήνα. Βασικό πρόσωπο του κυκλώματος αποτελεί μία γυναίκα γνωστή ως ‘Μαρίνα’, διαχειρίστρια της πλατφόρμας μέσω της οποίας ο Μπουγιούκος (μαστροπός μπάτσος) εξέδιδε την 19χρονη στην Ηλιούπολη και ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής που ο Μίχος(μαστροπός Σεπόλια) εξέδιδε τη 12χρονη. Τα κοινά σημεία στη διαχείριση των δύο υποθέσεων δεν σταματούν εδώ. Και στις δυο περιπτώσεις στοχοποιήθηκε η μητέρα των κοριτσιών. Στην περίπτωση της Ηλιούπολης με την έντονη ενοχοποίησή της στην αίθουσα του δικαστηρίου για την ευθύνη που έχει ως μητέρα για την ανατροφή της κόρης της, και τις ελευθερίες που της έδινε αλλά και για την ευθύνη της μη καταγγελίας σε πρότερο χρόνο και στην περίπτωση των Σεπολίων φυλακίζοντας και την μητέρα της 12χρονης (Χ.). Όλα αυτά, σε μία προσπάθεια μετατόπισης της ευθύνης, από τα μέλη του κυκλώματος, ώστε να είναι αργότερα πιο εύκολη η απεμπλοκή τους από τις υποθέσεις (ο Μπουγιούκος έχει ήδη αφεθεί).

Στην παραπάνω συνθήκη, εμφανίζονται νέες υποθέσεις, τεράστιας ομοιότητας με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, που έρχονται να προστεθούν στο μεγάλο ψηφιδωτό της Greek Mafia και των κυκλωμάτων trafficking. Πριν λίγες εβδομάδες, έγινε γνωστό πως 14χρονο κορίτσι ήταν θύμα μαστρωπών για αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ οι φερόμενοι ως κύριοι υπαίτιοι ήταν συνδεδεμένοι και με την δομή φιλοξενίας της 14χρονης. Αντίστοιχα, το ίδιο περίπου διάστημα, ανακαλύφθηκε κύκλωμα trafficking, σε ξενοδοχείο στην Αθήνα, με εμπλεκόμενες 15 γυναίκες.

Παράλληλα, βλέπουμε το εξόφθαλμο κρατικό ξέπλυμα των ”δικών” τους· είτε μέσα από την άρνηση επιπλέον κατάθεσης της 12χρονης, αίτηση η οποία κατατέθηκε από τις δικηγόρους της και απορρίφθηκε από τον ανακριτικό σύλλογο, είτε άρνησης του δικαστηρίου στο αίτημα να μην καταθέσει η μία επιζώσα από την υπόθεση της Ηλιούπολης και ως εκ τούτου η άμεση αθώωση του ενός από τους 3 βιαστές της συγκεκριμένης υπόθεσης, είτε μέσα από την άμεση δημοσιοποίηση των λεγομένων τους μετά από τις καταθέσεις και την ταυτόχρονη διατήρηση του απορρήτου των καταθέσεων των βιαστών /μαστροπών. Τυχαίο δεν είναι επίσης, ότι κατευθείαν μετά από την 2η κατάθεση του Μίχου εμπλουτίστηκε το κατηγορητήριο της Χ..

Είναι φανερό πως μιλάμε για έναν ζωντανό οργανισμό με παρακλάδια σε κάθε πτυχή του ελληνικού παρακράτους, με πλάτες σε κάθε διοικητικό φορέα και κάθε οργανικό κομμάτι σύνθεσης του κράτους και συμμέτοχους κάθε λογής μικροαστό σκουπίδι της ελληνικής κοινωνίας. Προκειμένου λοιπόν, να συνεχιστεί η απρόκλητη δραστηριοποίηση του κυκλώματος αυτού, καθώς τα συμφέροντα είναι πολλά, είναι φανερό πως στόματα πρέπει να κλείσουν. Σε αυτό το πλαίσιο, παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τις διαρκείς επιθέσεις εκφοβισμού της 12χρονης και του κοντινού της περίγυρου. Συγκεκριμένα, 7 συνολικά περιστατικά εκφοβισμού που περιλαμβάνουν επιθέσεις με πέτρα στο σπίτι που διαμένει, παρακολουθήσεις και φωτογραφίες από αγνώστους, τραμπουκισμό από μπάτσους, έμμεσες απειλές των κοντινών της προσώπων, με αποκορύφωμα την τελευταία δολοφονική επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε στο σπίτι της θείας της, η οποία προκλήθηκε ακριβώς μετά την απορριπτέα αίτηση της 12χρονης για συμπληρωματική κατάθεση. Έμμεση επίθεση αποτελεί επίσης και η δημοσιοποίηση του τόπου κατοικίας της 12χρονης από την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου προωθώντας τα παραπάνω περιστατικά εκφοβισμού καθώς και η συνολικότερη αμέλεια για την ψυχική αποκατάσταση του κοριτσιού και την οικονομική στήριξη της οικογένειάς της.

Μία ακόμη φορά που τα επιζώντα της πατριαρχικής βίας είναι αυτά που πρέπει να φοβούνται και να αγωνιούν για την επιβίωση τους, ώστε να μην διαταράξουν με την ύπαρξη και τα βιώματά τους τις ενορχηστρωμένες εμπορικές δραστηριότητες που παρελαύνουν στη χώρα, στις πλάτες μας.

Στεκόμαστε έμπρακτα το ένα δίπλα στο άλλο και δε σιωπούμε.

Όλοι/ες/α στην πορεία την Παρασκευή 7/4 στις 18:00 στο Υπουργείο Εργασίας.

aqua tofana


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *